Over ons

Stichting Zachtelijn is opgericht op 23 april 2018 in Noordwijk.

Doel van de stichting is om het handwerk breien en haken te behouden, er bekendheid aan te geven en in te zetten voor het vormen van (kleine) handwerk gemeenschappen, voor goede doelen en onderwijs in de Nederlandse samenleving.

De stichting wil dit verwezenlijken door een aantal projecten waarvoor ook sponsoring geworven zal worden. De projecten zijn anno 2018: De Breischool, De Kinder Breischool met Sterrenprogramma, de kledinglijn voor het Ronald McDonald Knuffelkonijn, chemomutsen en Knitted Knockers Nederland (netwerk voor gratis gebreide borstprotheses).

In de komende tijd zal ook een plan opgesteld worden voor certificering om gevorderde breisters een master in breien te kunnen laten behalen. De Breischool is hiervoor lid van de Amerikaanse TKGA (The Knitting Guild Association) en onderhoud contact met deze Amerikaanse guilde voor de certificering. Hiermee gaan we het niveau van breien dusdanig verhogen dat zij les kunnen gaan geven, patronen ontwerpen, boeken schrijven etc. Een dergelijk instituut heeft Nederland nog niet.

Klik op onderstaande linken voor meer informatie:

Contact

Stichtingsplan

Statuten