Projecten

Knitted Knockers Nederland

Nederlands netwerk van vrouwen die gebreide borstprotheses, okselkussentjes, harten autogordel kussentjes en draintasjes maken en gratis uitdelen aan borstkanker overlevenden

De Breischool

Wekelijks bijeenkomst. Plaats waar je het haken en breien kunt leren in een gemoedelijke, ontspannen sfeer. Je kan er terecht om meer te leren, vragen hebt over je project of meedoen aan een van de lopende projecten voor goede doelen waar de Breischool mee bezig is. Het is helemaal gratis.

De Kinder Breischool en Sterrenprogramma

Wekelijks bijeenkomst speciaal voor kinderen, gratis. Basis vaardigheden worden geleerd en de kinderen kunnen sterren verzamelen als ze vaardigheden onder de knie hebben.

Knuffels voor Kinderprikpost LUMC

Voor de kinderprikpost van het LUMC maken we gratis knuffels. De verpleegkundigen geven die cadeau aan de kinderen.

Kleding voor het knuffelkonijn van Ronald McDonald Leiden

Voor de Ronald McDonald Huis en Huiskamer Leiden, LUMC, maakt De Breischool een kledinglijn die zij verkopen bij het konijn. De Breischool maakt de kleding helemaal gratis. Iedereen kan mee doen, materiaal kan via De Breischool verstrekt worden

Chemomutsen voor oncologie Alrijne en LUMC

Voor de afdeling Oncologie in het Alrijne maken we chemomutsen. Deze worden op de balie gelegd en gratis meegenomen worden door patiƫnten.

Babyspullen voor Stichting Babyspullen

Voor de stichting Babyspullen maken wij mutsjes, slofjes en vestjes tot maat 62. De stichting maakt van alle binnengekomen spullen een zogenaamd startpakketje die via instanties gratis aan (alleenstaande) ouders verstrekt worden in Nederland. Wij vinden ook dat elk kind recht heeft op goede start. Iedere dag worden in Nederland nog 50 kinderen geboren in armoede.